Aditivi, lepkovi i fug mase

Aditivi za betone i maltere

Data/Images/adetiv.jpgU našoj ponudi imamo aditive za beton i malter.

Tu spadaju plastifikator – aditiv za nepropusnost, superplastifikator sa efektom usporavanja očvršćavanja betona, kao i aditiv na bazi polimernog lateksa koji se koristi za poboljšavanje karakteristika maltera.
Lepkovi

Data/Images/lepak.jpgPre nego što počnete sa lepljenjem pločica, morate pripremiti podlogu. U to spada i skidanje starih pločica. Ukoliko se stare pločice slabo drže, dovoljno je tupom stranom čekića udarati po površini pločice dok se ne odvoji od zida. Zatim se skida sloj starog lepka i dletuje podloga.

Ukoliko radite potpuno novo oblaganje pločica, dovoljno je da se podloga predletuje kvalitetnim lepkom i imaćete dobru osnovu.

Međutim, postoje slučajevi kada lepak na starim pločicama izuzetno dobro drži i tada ćete štemovanjem morati da odvalite pločice sa zida.Naš predlog je da se pločice ne štemaju i ne skidaju, već da na postojeće pločice zalepite nove i to sa lepilom pločice na pločicu, što će vam značajno ubrzati posao i pripremu podloge, jer su postojeće pločice dovoljno ravne.

U zahtevnijim uslovima, recimo pri radu u bazenima ili parnim kupatilima, obavezno nas kontaktirajte radi dodatnih instrukcija.

Uvek vodite računa da, ukoliko fugujete mozaik pločice u belo, obavezno radite belim lepilom kako ne bi se desilo da se boja fuge razlikuje i meša sa bojom lepka koji vrlo često i izađe kroz nju.

Lepkove koje koristimo možete videti u našoj tabeli proizvoda.


Fug mase

Data/Images/fug.jpgFug mase u našoj ponudi su obojene mase za fugovanje na bazi cementa obogaćene smolama.

Obezbeđuju visoku mehaničku čvrstoću, odličnu stabilnost boja i vodonepropusnost.

Sadrže specijalne antibakteriološke dodatke koji sprečavaju razvoj bakterija u fug masi.

Povšina je sjajna i glatka.

Postoji mogućnost popunjavanja fuga do 8 mm.


Sredstva za čišćenje

Sredstvo za čišćenje pločica i prirodnog kamena uklanja ostatke kreča, maltera, cementa, itd.


Za više informacija u vezi sa određenim proizvodom, posetite naš web shop.