Rassoul

Data/Images/rassoul_s.jpg

Rassoul ili rhassoul kupatilo ima korene u istočnoj kulturi kupanja. Reč rassoul potiče od arapske reci za pranje. Stari Egipcani su utrljavali blato u kožu i time regenerisali kožu i telo.

Rassoul glina je visoko kvalitetna umirujuća glina za spoljašnju upotrebu, koja se najčešće koristi za negu kože i kose. Ona nastaje prirodnom kombinacijom vulkanskih aktivnosti i geotermalnih promena. U hamamima Maroka, rassoul se godinama unazad koristi kao maska za čisćenje kože lica i kao maska za masnu kosu. Rassoul glinu koristile su žene jos drevnog Egipta i Rima.

Rassoul glina potiče iz severoistočnog dela Markoka, iz podnožja planine Atlas, bogata je mineralima, magnezijumom, kalcijumom. Iz rudnika rassoul dnevno se izvuče 12 tona te gline, zatim se ta glina suši 24 sata na suncu i pustinjskom povetarcu koji duva iz Sahare i Atlantika. Kada se potpuno osuši, pakuje se u kesice od prirodne jute. Tretmani detoksikacije i čiscenja kože rassoul glinom koristi se širom sveta u svim spa centrima.

rasol1

Rassoul glina sadrži veće procente magnezijuma i kalcijuma od drugih glina i zato je veoma pogodna za sve starosne dobi, a posebno za tinejdžere. Rassoul uspešno čisti kozu od toksina, smiruje, uklanja mrlje, normalizuje masnu, problematičnu i osetljivu kožu.

Redovna upotreba rassoul maske sa dodatkom lavandinog ulja uspešno uklanja celulit. Ono što je veoma bitno jeste to da koriščenje rassoul gline preporučuje se za terapeutsko lečenje ekcema, psorijaze i drugih kožnih oboljenja.

Vulkanska mineralna glina rossoul dostupna je u prahu koji se meša sa vodom kako bi se dobila kremasta pasta i tada je spremna za upotrebu. Zbog svojih bogatih mineralnih svojstava i teksture u prahu duboko prodire u kožu i dubinski čisti pore od nečistoća i hidrira kožu. Osim nege koze rassoul glina se koristi takodje i za čišćenje kose, uklanja perut, podstiče rast kose.

 

Rassoul glina Arapski rassoul - Aquaplan, Srbija