Elektrohlorinatori

Dezinfekcija solju


Za dezinfekciju solju imate na raspolaganju više uređaja. Uređaji starijih generacija su za delovanje trebali visoke koncentracije soli u vodi, što je loše uticalo na bazensku tehniku i ostale metalne uređaje koji su u vodi.

Dovoljna je već minimalna količina soli od oko 0,3%.

Hipogen R

hipogen R

Kako bi se voda koristila u hidromasažnim kadama i bazenima neophodno je da se održava sterilnom. Najbolji način održavanja vode u bazenima, đakuzi ili hidromasažnim kadama je ugradnja HIPOGEN uređaja. Najveća prednost korišćenja ovog uređaja je u tome što on isključuje upotrebu bazenske hemije, a to znatno utiče na zdravlje korisnika.

Prednosti korišćenja slane vode u bazenima za kupanje i hidromasažnim kadama:

Sistem deluje pH – neutralno. Sistem deluje gotovo pH-neutralno. Time ne otpadaju samo česte regulacije već i troškovi za regulatore. Ipak, preporučujemo postavljanje još i automatskog sistema za održavanje ispravne vrednosti pH vode.

Sistem nije štetan za okolinu. So je prirodna i u prirodi je imamo gotovo u neograničenim količinama.

Dakle, postupak ne samo što nije štetan po okolinu, već je i isplativ. Osim navedenog, so vodi daje izvanredne karakteristike koje pozitivno deluju na našu kožu.

Sadržaj soli u bazenu od 0,3% je potpuno zadovoljavajući da bi uređaj za elektrolizu proizveo hipohlorastu kiselinu HOCl, koja ima sposobnost dezinfekcije, to jest da uništava sve alge, klice i bakterije. Kod ove reakcije se ponovno stvara so. Na taj način pomoću Hipogena dobijate potpuno prirodnu dezinfekciju bazenske vode.

Najbolji načini prečišćavanja vode u vašem bazenu je postupcima koji se odigravaju upravo u prirodi (ekoloski nacin) i dezinficijensima koji nastaju u prirodi, jer oni jedino nisu štetni za čoveka i eko sistem.

Nesumljivo je da jednu vrstu postupka dezinfekcije vode dobijamo i zračenjem od Sunca, kao i dezinfekciju ozonom koja nastaje posle grmljavine.

 

Prednosti dezinfekcije solju: