Mozaik od keramike

Mozaik od keramike postaje sve popularniji kako kod nas tako i u svetu. Odavno se ruše granice izgleda bazena. Od ozbilnih belih i sedefnih bazena do plavih, zelenih i bazena punih sofisticiranih tragova prefinjenih investitora i projektanata.

Sa keramičkim mozaikom možete imati potpuno kreativno rešenje koje prevazilazi i vaše snove. Možete je kombinovati sa standardnom keramikom. Topao materijal, nesvakidašnjih veličina, dobra refleksija, lako održavanje i trajnost.

Keramika može biti potpuno novo iskustvo za Vas i Vaš novi bazen i u potpunosti promeniti izgled tradicionalnog izgleda bazena. Dimenzija keramičkog mozaika 48mm x 48mm. Debljina 6mm. Mozaik je postavljen na mrežici.

 

Instalacija keramičkih pločica

 

Pre nego što počnete da postavljate keramičke pločice na Vaš bazen, potrebno je da odvojite malo vreme da biste bili sigurni da je vaša površina spremna za postavljanje pločica. Najbolje bi bilo da počnete tako što ćete oprati pod i zidove bazena koristeći profesionalnu mašinu za pranje pod pritiskom, da biste uklonili sve hemikalije ili prljavštinu sa poda ili zidova bazena. Ovo se radi, da bi se površina bazena izložila malteru, čime se obezbeđuje bolja veza između pločica i površine. Zatim još jedanput pažljivo pogledajte bazen, jer bilo kakve rupe ili pukotine mogu uticati na konačni rezultat instalacije. Zatim nanestite hidroizolacionu membranu na bazen ako želite da dodate dodatni sloj zaštite. Kada hidroizolaciona membrana očvrsne, možete početi postavljanje pločica preko nje.

Pošto se u  vodu u bazenu dodaju različite hemikalije, malter koji koristite mora da bude nepropustan za sve hemikalije i vlagu tokom dužeg perioda. Ako niste sigurni u vezi maltera, uvek možete proveriti kod proizvođača da li se može koristiti u bazenu. Takođe morate da izaberete fugu za postavljanje keramičkih pločica bez epoksida ili portland cementa. I epoksid i portland cement mogu promeniti boju ili oslabiti kada se stave u prisustvu hemikalija za bazen.

Postavljanje pločica u bazenu je isto kao što biste ih postavili na bilo koju drugu površinu. Prilikom instalacije možete koristiti odstojnike za pločice, ako je potrebno za održavanje konzistentnih spojeva na celoj površini. Nakon postavljanja nekih pločica, potrebno je da postavite blok za udaranje i udarite po bloku gumenim čekićem, da biste boljle zabili pločice u malter. Pre fugovanja pločica, neophodno je ostaviti malter da se osuši najmanje 24h.

Ako niste sigurni da ćete moći sami da postavite pločice, potrebno je da angažujete profesionalnog stručnjaka za bazene. Ne zaboravite, profesionalna instalacija je ključ za dugotrajniji bazen!

 

keramicki mozaik 3

keramicki mozaikkeramicki mozaik 2