Saune po meri

Sve do par godina, posedovanje lične saune bio je samo san koji je malo ko mogao da ostvari.

Danas se kuće projektuju sa takvim prostorom u kome bi se mogla napraviti mini sauna ili parno kupatilo. Sauna nacrt

Za takvu soluciju postoje mnogobrojni razlozi, jer uz ličnu saunu nismo zavisni od radnog vremena salona, a posle korišćenja već smo kod kuće. Naravno, treba pomenuti i higijenske razloge i privatnost. Ukoliko imate prostor u kući koji biste želeli da pretvorite u saunu, predlažemo da nam se obratite i naši dizajneri i projektanti će naći idealno rešenje za vas.

Samo je potrebno da iz naše ponude odaberete materijal, saunska vrata i peć, a sve ostalo prepustite nama.

 

Sauna od termickog drvetaNakon informacije o željenoj sauni, pristupamo detaljnoj razradi saune. S obzirom da je drvo u sauni izloženo ekstremno visokim temperaturama i vlagi , za izradu sauna koristimo isključivo drvo iz severnih krajeva Evrope, Rusije i Kanade, kao i poznato afričko drvo Abachi koje raste u oblasti Obale Slonovače, a od kojeg se prave klupe i nasloni u sauni. Ovo drvo ne poseduje smolu i ne zagreva se, tako da je subjektivni osećaj prilikom dodira tela sa ovom vrstom drveta, izuzetno prijatan.
Osim izuzetno kvalitetnog drveta, koristimo i visoko kvalitetnu opremu za saune, renomirane finske kuće HARVIA.

 

 

 

Sauna je prostorija je od drveta ili obložena drvetom koja ima namenu da suvim Ili vlažnim vazduhom zagrevaju telo.

Postoje različite veličine saune. U samoj sauni ugrađene su drvene klupe koje se nalaze u jedan, dva ili više nivoa koje služe za sedenje i ležanje. Na različitoj visini se nalazi različita temperatura tako da korisnici mogu koristiti blagodeti nižih i viših temperatura u sauni.

Prilikom korišćenja saune najčešće se prvo sedne na najniži nivo kako bi telo moglo da se navikne na temperaturu a zatim posle nekoliko minuta može se popeti na viši nivo klupa. Najčešći oblik zagrevanja saune je električna peć ali postoje i peći na drva, gas.

Električne peći dovode temperaturu vazduha na željenu temperaturu a vulkansko kamenje koje se nalazi između grejača služi kao akumulator temperature koji prenosi temperaturu u sauni. Vulkansko kamenje takođe služi kako bi se povećala vlaga u sauni, posipanjem vode u kojoj je rastvorena esencija. Sauna je pretežno bez prozora ali se zato koriste staklena vrata kako bi se sprečila klaustrofobičnost u sauni.

Savremeno društvo teži za sto prirodnijim načinima lečenja, u kojima se koriste osnovni elementi prirode: temperatura se kreće od 65 do 80°C.

Izrada sauna po meri - Aquaplan, Srbija

Kontaktirajte naš dizajnerski tim putem e-maila ili telefona:

prodavnica@aquaplan.rs

062/ 484 -906