Prekrivači za bazene

Ovo su specijalni UV stabilizovani pokrivači punjeni vazdušnim mehurićima koji leže na površini vode.

solarnacirada1

Prekrivače za bazene možemo podeliti na:

 

Solarne cerade


Imaju više važnih funkcija

Ušteda u utrošenoj energiji je višestruka kod korišćenja isušivača, grejača i klimatskih uređaja. Motalica pokrivača je tako konstruisana da jedna osoba može sa lakoćom da pokrije i otkrije bazen. Debljina fojije je 400 mikrona. Gruba strana prekrivača naleže na vodenu površinu.

Celokupnu ponudu solarnih cerada za bazene možete pogledati u našim prodajnim centrima:

 

Zimski sigurnosni zaštitni prekrivači


Zimski prekrivači se izrađuju od fleksibilnog PVC materijala, 550 g/m2, pojačanim slojem poliestera, zaštićen od UV zračenja, gljivica i bakterija. Prekrivač se isporučuje zajedno sa nosačima i alkicama za njegovo fiksiranje. Elastične gurtne omogućuju da se prekrivka može dobro zategnuti sa klinovima najduže do 0,8 metara. Izrađuju se po meri bazena a kvadratura prekrivača se računa da se dimenzije uvećaju za 40 cm sa svake strane jer prekrivka prelazi preko rubnog kamena.

pokrivac 2

Primer ako je bazen dimenzije 8m x 4m prekrivka će biti 8,8m x 4,8m.

 

Celokupnu ponudu zimskih prekrivača za bazene možete pogledati u našim prodajnim centrima:

 

Bazenske pokretne kupole


U zimskom periodu, kada ne koristite vaš bazen, bilo bi ga poželjno prekriti. Najadekvatnije rešenje za pokrivanje bazena je mobilni prekrivač koji se može koristiti tokom cele godine.

Ovakav prekrivač možete svakodnevno koristiti i poželjno ga je prekrivati posle svakog korišćenja, jer samim tim štedite vreme u kasnijem održavanju bazena.

Bazenska mobilna teleskopska prekrivka se montira sa spoljašnje strane bazena iza rubnog kamena, na strogo horizontalnoj podlozi.

Kompletna prekrivka kliza po nisko profilisanim šinama koje su utiplane u iznivelisanu podlogu.

Srazmerno dimenziji bazena, teleskopske prekrivke mogu biti iz više segmenata, nekada 3, 4, 5 ili 6 koji ulaze jedno u drugo. Kako bi mogao prekrivač da se skloni sa bazena potrebno je da se obezbedi bar 3-4 metara slobodnog prostora koji bi služio da se prekrivka skloni sa bazena i da oslobodi prostor za plažu.

Neka dvorišta imaju toliko prostora da se prekrivke mogu pomeriti kompletno od bazena na nekoliko metara i u potpunosti vizuelno i praktično rešavaju slobodan prostor.

prekrivaci kupoleprekrivaci kupole 2prekrivaci kupole 3

 

 

 

 

 

 

 

Celokupnu ponudu bazenskih kupola možete pogledati u našim prodajnim centrima: