Infracrvene kabine

Temperatura u infracrvenoj sauni je između 50 do 60 stepeni, a preporučeni boravak je od 20 do 30 minuta. Može se koristiti jedan do dva ciklusa od 20-30 minuta.

Infracrvena toplota je oblik energije koji je neophodan za zdravlje svih živih bića. Ukoliko naše telo ne dobija dovoljnu količinu infracrvenih zraka od sunca, vremenom postajemo bolesni i depresivni.

infra sauna

Infracrveno zračenje iz grejača prodire duboko u naše zglobove, kožu, mišiće i tkiva, ubrzavajući cirkulaciju i bolje snabdevanje tkiva i organa kiseonikom.

Toplotom infracrvene terapije šire se kapilari, čime počinje uklanjanje skrivenih otrovnih materija. Infracrvena toplota je melem za pozitivno stanje nervnog sistema, reguliše poremećaj varenja, pomaže sagorevanje masnog tkiva i normalizuje krvni pritisak.

Dubinskim delovanjem, znojenje se vrši iznutra prema površini kože, a količina i intenzitet znojenja su do tri puta veći nego u klasičnim saunama i ako je temperatura infracrevene saune niža.

Infracrvena sauna se zbog niže temperature u odnosu na finsku saunu lakše podnosi, ne opterećuje suviše disanje, a svakako stimuliše obilno znojenje.

Takođe je veoma popularna kod kozmetičkih tretmana i ne oštećuje kosu kao kod finskih sauna. Infra crveni grejači su sigurni i prirodni, bez uticaja štetnih zraka. Ista tehnologija zagrevanja, koristi se u inkubatorima za novorođenčad kao i mnogim postupcima fizikalne rehabilitacije.

Infracrveno zračenje potstiče lučenje endorfina (hormona sreće) što dovodi do dobrog raspoloženja, te ima veliki značaj u borbi protiv stresa, opušta i oslobađa nervno-emocionalne napetosti.

Tretmani u infracrvenoj sauni imaju umirujući efekat na nervni sistem,
pomažu kod nesanice,infra sauna 2 pospešuje se koncentracija, jača imunitet i brobra protiv virusa i infekcija. Naročito se preporučuje kod ubrzanja regeneracije nakon sportskih povreda, bolova u zglobovima i mišićima, hroničnog umora, čestih glavobolja i depresije. Žene vole da koriste infracrvenu saunu, zbog toga što uspešno eliminiše celulit ukoliko se redovno koristi.

Način korišćenja infracrvene saune je sličan kao kod finske saune, samo što je boravak u infracrvenoj sauni duži. Za razliku od korišćenja finske saune, za vreme samog boravka u infracrvenoj sauni moguće je i poželjno konzumiranje tečnosti.
Izvor toplote nije toplo kamenje, već toplotne ploče ili šipke koje zagrevaju saunu infracrvenim zracima, a koje su postavljene unutar drvenih zidova u sauni. Infra crveni grejači se ne polivaju vodom, i nema klasične inhalacije kao kod finskih sauna, ali je sve popularnija ugradnja supersoničnih nebulajzera, koji ubacuju slani rastvor u vidu pare u prostor saune i time se može ostvariti efekat kod terapija osoba koji boluju od disajnih puteva.

Nakon korišćenja infra crvene saune, poželjan je postupak koji je već detaljno opisan kod finske saune, a to je tuširanje, ulazak u hladnu vodu, konzumiranje vode-tečnosti i odlazak na svež vazduh.

infra sauna 3

Razlika između Infracrvene saune i Obične saune