O wellnessu

Sam pojam wellnessa se prvi put spominje 1961. godine u knjizi High Level Wellness autora dr. Halbert L. Dunna.

On je prvi povezao pojmove well-being (dobrobit) i fitness (biti u formi), što bi značilo uravnoteženje tela, uma i duha i zasniva se na unutrašnjem osećaju zadovoljstva čoveka kao uslovu za prevenciju većine bolesti savremene civilizacije.

Dakle, glavni cilj wellnessa je briga o zdravlju, odnosno ravnoteži uma, tela i duha putem održavanja kondicije, fizičke i mentalne relaksacije, kao i konačno očuvanje unutrašnjeg mira. Wellness se sastoji od sledeća četiri osnovna elemenata:

Wellness ne bi mogao funkcionisati ukoliko bi nedostajao samo jedan od ova četiri elemenata.

Data/Images/iki2_s.jpgU poslednjih nekoliko godina pojavio se i peti element kao program lepote, što uključuje negu lica i tela.

Odlazak u wellness je jedan od načina opuštanja od prebrzog načina života i skupljenog stresa, gde se nude razni oblici relaksacije, detoksikacije organizma, duhovnih vežbi, nege tela i zdrave, uravnotežene ishrane.

Savremeni poslovni čovek živi u vremenu i okruženju koje se po mnogo čemu može nazvati "nezdravim". Stoga je pitanje prevencije bolesti, odnosno uspostavljanja unutrašnje i spoljašnje ravnoteže, zajednička obaveza i cilj svih proaktivnih ljudi kako na ličnom, tako i na društvenom planu. Neophodno je stalno imati na umu da "zdravlje nije sve, ali bez njega sve je ništa".

Ponuda programa i usluga u wellness centrima u Srbiji je raznolika. Wellness ponudu u hotelskim objektima čine suve saune, parna kupatila, fitness, bazeni, whirlpool, solarijumi, masaže, tretmani nege lica i tela, terapeutski tretmani, prostorije za opuštanje, kao i zdrava ishrana.

Ukoliko niste u potpunosti sigurni za kupovinu određenog artikla sa našeg web shop-a, možete lično posetiti Aquaplan prodavnice na adresama:

 

Novi Sad – Partizanska ulica br. 40

Beograd – Krnjača Zrenjaninski put 98P

Zrenjanin – Branka Ćopića 1

 

Kontakt telefon:

+381 (0)62 482 906
+381 (0)62 486 906
+381 (0)62 484 906

 

Katalozi