O Aquafitnessu

Aquafitness je sport pogodan za sve one koji žele da kombinuju uživanje u vodi sa malo fizičkog napora. Kad je telo u vodi ono postaje za 1/3 lakse od svoje prave težine pri čemu pokrete čini lakšim. Aquafitness je pogodan za one koji ne vežbaju redovno.

Voda stvara veci pritisak nego vazduh i samim tim mišići rade više. Razliku ne možete osetiti ali rezultati govore drugačije. 30 minuta na Aquafitnessu može da se uporedi sa jedan i po sata gimanstike.

Koje su prednosti za moje telo?Aquafitness je jedan sveobuhvatni sport i samim tim radi vise mišića:abdomen, zadnjica, butine, ruke, ramena... Pored toga sto je dobro za vašu figuru dobro je i za vaše zdravlje. Aquafitness vam može pomoći da preoblikujete svoje telo. Takodđe je dobro i protiv celulita.

Koje su prednosti za moje zdravlje?Aquafitness moze povećati tonus mišića i poboljšati svoje disanje, cirkulaciju i regulaciju otkucaja srca. Da bi se rezultati videli brzo preporučuje se ovaj sport 2 puta nedeljno. Kao i u svakom sportu veoma je bitno ostati hidriran u toku i nakon treninga kako bi se telo pravilno oporavilo i sprečila ukočenost koje se mogu pojaviti nakon treninga.