Sredstva za regulisanje pH vrednosti

Podešavanje pH vrednosti

Voda u bazenu ce biti cista i prozirna samo ako su sastojci u hemijskoj ravnotezi.

Prvi bitan parametar je ph vrednost vode. Ph se meri na skali sa stepenima od 0-14 na kojoj je 7 neutralna vrednost. Ispod te vrednosti voda je kiselog karaktera a iznad nje je baznog karaktera. Preporucena ph vrednost vode bazena je blago bazna sto doprinosi ugodnom osecaju kupaca posto je ph vrednost ljudskog oka ok 7,5. Ph vrednost ispod 7,2 nadrazuje oci i ima korozivno delovanje. Mada je dezinfekcijsko delovanje sredstava sa hlorom jace u kiseloj sredini (ispod ph 7), ipak nije preporucljiva Ph vrednost ispod 7,2. Takodje nije preporucljiva ni ph vrednost preko 7,8 posto je nepovoljna za oci, a efikasnost sredstava za hlorisanje u velikoj meri opadne.

Idealna ph vrednost vode u bazenu je 7,2-7,6.

Prakticna iskustva pokazuju, da najvise problema stvara prevelika ph vrednost. Vlasnici bazena cesto imaju problem da u vodu dodaju propisanu kolicinu hlora, ali je voda i dalje mutna i razmnozavaju se alge. Nakon merenja ph vrednosti u najvise slucajeva se moze utvrditi da je uzrok problema bila previsoka ph vrednost.

Data/Images/ph_vrednost_vode.jpg

Idealna pH vrednost bazena je od 7,2 do 7,6

Sredstva za podšavanje ph vrednosti:

ph minus

Preparat pH-Minus

Sredstvo u prahu za smanjivanje pH vrednosti u vodi. Doziranje se vrši u rastopljenom stanju, dodavanjem na različitim mestima u bazenu.
Sastav: natrijum-hidrogensulfat

ph plus

Preparat pH-Plus

Sredstvo za povećanje pH vrednosti bazenske vode. Može se skladištiti na duži period. Rastvara se brzo i bez produkata.
Sastav: bezvodni natrijum-karbonat.

Doziranje za 10m3 vode bazena i povecanje ph vrednosti za 0,1 potrebno je 100g ph plusa-a.

Za više informacija u vezi sa određenim proizvodom, posetite naš web shop.