Poliesterski bazeni

Zbog veoma lake i nezahtevne ugradnje, izuzetno lepih oblika i različitih prilagodljivih dimenzija, dugog veka trajanja i pristupačne cene, ovi bazeni u Evropi imaju status najprodavanijih bazena.

 

Tehničke karakteristike poliesterskih bazena:

 

Poliesterski bazeni mogu biti iz jednog komada vrste "monoblock", ili sastavljivi "modularni".

poliesterski bazen

Sastavljivi "modularni" bazeni, (iz dva ili više delova) se spajaju na gradilištu bazena. Poliesterski bazeni se prodaju u KIT kompletima sa peščanim filterom i svim potrebnim dodacima za povezivanje bazena. Vek trajanja poliesterskih bazena je minimum 20 godina.

 

Postavljanje poliesterskog bazena:

 

Velika prednost kod postavljanja većine poliesterskih bazena je u tome što su to montažni bazeni koji se montiraju bez upotrebe betona. Potrebno je iskopati rupu koja odgovara dimenzijama bazena, te pripremiti tehničku prostoriju za smeštaj opreme u kojoj će se nalaziti uređaj za pročišćavanje s ostalom potrebnom opremom za bazen. Posle sledi montaža koju je moguće obaviti za tri do četiri dana. Sve stručne montažne radove izvode naši monteri.

Proizvode se poznatom metodom livenja stakloplastike u slojevima. Odlikuju se izvanredno glatkom i sjajnom unutrašnjom površinom. Bazeni se proizvode u jednom komadu, bez oštrih ivica, sa integrisanim stepenicama i ekskluzivnog su izgleda. Spolja su toplotno izolovani poliuretanskom penom sa hidro zaštitom, cime je debljina zida bazena povecana na 60mm.

 

Više informacija o poliesterskim bazenima i bazenskoj opremi možete saznati na sledećem mestima: