Masažni stolovi

O masaži

 

Data/Images/masaza_s.jpg

Masaža je najstariji oblik lečenja, a izvodi se ručno ili pomoću aparata, a preko kože deluje na mišićni, živčani i limfni sistem.

Reč masaža potiče od latinske reci "massare" sto znaci gnječiti, ili od arapske reči "mas" sto znaci prititskati. Reč "massage" upotrebljena je prvi put u franckoj literaturi a upotrebio ju je Lepage 1813. godine.

Čovek instinktivno trlja bolni i otečeni deo tela, tako da postojanje masaže datira jos iz pradavnina. Masaža se odavno upotrebljava u lečenju, a podaci o masaži kao o sredstvu lečenja se prvi put pojavljuju otprilike 3000 god. pne. u kulturi naroda Azije-Kineza i Indusa.

Razvoj masaže u staroj Kini se odvijao uporedo sa razvojem medicine koja je uz lekove i trave primenjivala i akupunkturu. Japanci su pod uticajem kineske akupunkture vremenom razvili slicnu metodu - shiatzu (shi - prst, atzu - pritisak) kojom su na poseban način pritiskom prstiju i noktiju vršili određeni oblik akupunkture.

Masažu su takodje koristili i Egipcani, Asirci, Persijanci, stari Grci i Rimljani kao metodu lečenja povredjenih. Poznati lekari Hipokrat i Galen preporučili su Masažu kao metodu lečenja.

Uslovi za izvodjenje masaže:

Vrste masaža:

Koristi od masaže:

U našem programu imamo masažne stolove za sve kategorije masaža.

Masažne stolove u našoj ponudi možete videti na sledećem linku (link).

 

Stolovi za masažu - Aquaplan, Srbija

U našem programu imamo masažne stolove za sve kategorije masaža.

Masažni stolovi Wellness i Spa

Sto za masažu namenjen je za sve tretmane lica i tela.