Sauna rekviziti

Sauna rekviziti podrazumevaju termometre, higrometre, termo-higrometre, vedra, kutlače, četke, peščane satove, dozatore i inhalatore, tekstil i ostalu opremu.

Higrometar se u sauni koristi da bi se odredila kolika je vlaga, i kao neki pokazatelj moze se reci da je finska suna veoma suva i otprilike ima oko 20% vlage.

Termometar pokazuje trenutno stanje temperature koja zna da dostigne i do 110 stepeni celzijusa. U saunama temperature se razlikuju, pocevsi od donje klupe gde je niza temperatura do gornje gde su visoke temperature.

Pesčani sat koji u sebi ima okvirno 15 minuta peska upozorava na realno vreme ostanka u sauni. Kada istekne, samo se okrene i ponovo odbrojava. Ima svoje podatke i obeleženu minutažu tako da svi korisnici bez obzira na ulazak mogu da prate svoj ostanak.

Vedro sa kutlačom svakog podseca na saunu. Prave se iskljucivo od finskog drveta i to samo zidovi a unutar samog vedra se nalazi plastični uložak koji je daleko praktičniji i dugotrajniji u saunskim uslovima.

Postoje vedra od 4-7 litara i drvene kutlače od 40-70cm. Vedra služe da bi se u postojeću vodu sipala mirisna etericna ulja od eukaliptusa, mente, breze ili borovine.

Kutlačom bi se polivalo usijano kamenje u saunskoj peci, i para bi se munjevito raširila po kabini odavajući mnogostruke lekovite čari eteričnih ulja koje bi naše disajne puteve u momentu očistili.

 

Data/Images/oprema.jpg

Za više informacija u vezi sa određenim proizvodom, posetite naš web shop.