Filtracioni uređaji

Filteri za bazene


Naš tim stručnjaka dugogodišnjim radom odredio je najprikladniju tehnologiju filtracije za svaki bazen. Konkretno, postižemo neškodlјivu hemijsku ravnotežu u vodi bazena. Ova ravnoteža se uglavnom zasniva na odgovarajućim nivoima pH , ukupne alkalnosti , tvrdoće i slobodnog hlora . Za upravlјanje ovim parametrima, naša kompanija koristi razrađene povezane sisteme za doziranje i tretman. Pored toga, na raspolaganju su i testeri za vodu u bazenu za izvođenje ručnih operacija.

Naš cilj je da kupcu pružimo najprirodniju i najčistiju vodu u bazenima. Kupci su često u zabludi da je jedini važan faktor za ispravnost vode u bazenu hlorisanje. Međutim za kristalnu čistu vodu u bazenu, neophodan je kvalitetan uređaj za filtriranje vode.

Filterpumpa su dve najbitnije komponente za cirkulaciju i filtraciju vode u bazenu.

Veličinu filtera i pumpe potrebno je izabrati na osnovu zapremine bazena. Filter treba da je dovoljno jak da u roku od 4-5 sata pročisti svu vodu iz bazena.

Najveći deo filtera za bazene u našoj ponudi su na bazi kvarcnog peska, a za montažne bazene se koriste filteri sa kartušastim uloškom. Filteri na bazi kartušastog uloška su i najpopularnije varijante kod montažnih bazena, zahvaljujući tome što se lako instaliraju i jednostavni su za održavanje. U peščanim filtracionim uređajima koristi se kvarcni pesak sa granulacijom 0,4 mm do 2 mm. Ova vrsta filtera je veoma tražena zbog svojih niskih zahteva za održavanje, a kvarcni pesak se menja svake 2 do 3 godine.

Peščani filteri izrađuju se od termo-plastike ili fiberglasa. Filteri od termo-plastike i fiberglasa su najčešće u upotrebi zbog svojih anti-korozivnih svojstava. Filtracioni uređaj možemo postaviti iznad površine vode, ili ispod nivoa vode u predviđenom prostoru ili šahti sa obaveznim slivnikom.

 

Čišćenje peska u filteru


Peščani filteri koriste kvarcni pesak, kao sredstvo za prečišćavanje vode. Kvarcni pesak bi trebalo uvek kupovati kod prodavca bazenske opreme. Ubacivanjem neadekvatnog peska, možete zapušiti filter i prouzrokovati kvar na sistemu za prečišćavanje. Nečistoća koja se vremenom nakupi na pesku, dovodi do povratnog pritiska na ventil, što je znak da je filter postao neefikasan i da je potrebno očistiti pesak.

 

Uputstvo za upotrebu filtracionog uređaja

 

FILTRACIJA:

1. Isključiti pumpu, odnosno postaviti prekidač na položaj 0 ;
2. Ručicu šestopoložajnog ventila postaviti u položaj 1, odnosno filtracija ;
3. Uključiti pumpu na prekidaču ;

Ispiranje filtera

1. Uključiti pumpu na 0 ;
2. Ručicu šestopoložajnog ventila postaviti u položaj BACKWASH / ISPIRANJE ( položaj 2 ) ;
3. Uključiti pumpu na prekidaču i isprati filter do 2 minuta ;
4. Isključiti pumpu na prekidaču ( položaj 0 ) ;
5. Šestopoložajni ventil postaviti u položaj RINSE / SLEGANJE PESKA ( 3 ) ;
6. Uključiti pumpu na 20 sekundi ;
7. Isključiti pumpu na prekidaču, vratiti na položaj 1 ;
8. Proveriti nivo vode u bazenu ;
9. Pokrenuti filtracioni uređaj na poziciji FILTRATION na broju 1 ;

NAPOMENA: Tokom rada pumpe, nikada ne pomerajte mešni ventil na filteru!

 


Oprema za bazene, filteri za bazene

Filter za bazene 10m3/h Pro Top Hayward

Ispuna za bazenski filter

Kvarcni pesak M 1-2mm/25kg za filtraciju bazena

Ispune za filtracione uređaje za bazene

 

Filter tehnološko staklo 0,4-1mm/20kg pakovanje Nature Works

 

Celokupnu ponudu filtracionih uređaja za bazene možete pogledati u našim prodajnim centrima: