Nadzemni montažni bazeni

Bazeni sa čeličnom konstrukcijom

 

Bazeni sa čeličnom oplatom su bazeni koji se većinom mogu kupiti u većim prodajnim centrima i specijalizovanim radnjama po vrlo pristupačnoj ceni.

Većinom su sastavljeni iz čelične konstrukcije i unutrašnje obloge iz PVC folije, u pravilu nešto tanje (većinom 0,3 ili 0,5mm) koja je već fabrički zavarena po obliku bazena i koja se polaže u bazen.

celicna konstrukcijaMontažni bazeni mogu se postaviti na travnatu, peščanu ili betonsku podlogu. Većina montažnih bazena je slobodno stojeća, ali takođe mogu biti i delimično ili u potpunosti upušteni. Neki bolji montažni bazeni vrlo su slični lajnerskim bazenima.

Nadzemni bazeni se pretežno sastoje od toplogalvanizirane rebraste oplate, profilnih šina, PVC obloge tj. lajnera, spoljašnjeg ili unutrašnjeg skimera i filtera sa merdevinama. Postavljaju se na idealnu horizontalnu podlogu, najbolje na betonsku armiranu ploču. Na taj način ne može doći do deformacije bazena usled potanjanja oplate i čina a i neće biti blata oko bazena od kvašenja prilikom korištenja. Vodu nije potrebno menjati tokom cele sezone, ukoliko se pravilno kondicionira sa hemikalijama i koristi filtracioni uređaj namenski za tu količinu vode.

Montažu takvog bazena može izvesti svako ko ima malo stručne spretnosti, sa nekoliko dobrih pomoćnika može se završiti za 1 dan.

Bez obzira da li je bazen upušten ili iznad zemlje, potrebno ga je prilagoditi bezbednom korišćenju, što podrazumeva postavku filtracione opreme na sigurno mesto, van okruženja dece.

Obično se kod manjih nadzemnih bazena oprema smešta u tehničkoj prostoriji.

U tehničkoj prostorije se može postaviti:

Pre zime potrebno je bazen pripremiti tako što se u najčešći broj slučajeva bazen opere, prosuši i demontira, vrati u originalnu ambalažu i ostavi u prostor u kojem nema štetočina (miševa i pacova).

Filtracioni uređaj je potrebno otvoriti, filter isprati i prosušiti, iz pumpe ispustiti vodu i sve to upakovati na suvo mesto zaklonjeno od niskih temperatura.

 

Azuro i Gre montažni bazeni

 

Porodični bazeni Azuro veoma su popularnih poslednjih nekoliko godina. Razlog tome je što su dizajnirani za upotrebu u dvorištu i nisu predviđeni samo za nadzemnu montažu, već mogu biti delimično ili u potpunosti ukopani. Najveća prednost ovih bazena je niska cena i jednostavna montaža. U našoj ponudi imamo bazene različitih oblika, dimenzija, dubina i boja lajnera. Oplata (zid) bazena je izrađena od nerđajućeg čelika, dvostruko galvanizovanog i lakirana antikorozivnim sredstvom.

nadzemni bazenBazeni Azuro dobro podnose zimske vremenske uslove, te se s toga tokom zime ne demontiraju i ne sklanjaju, već se spremaju za zimu u skladu sa instrukcijama. Zahvaljujući zaštitnom laku sa kojim je zid premazan spolja, mogu i da se upuštaju u zemlju. Cink premaz štiti zidove od korozije, sloj od termoformiranog čelika obezbeđuje vodonepropusnost i elastičnost pod visokim pritiskom.

Gre čelični bazen je lako instalirati  bez potrebe za bilo kakvim iskopavanjem, prilagođava se svakom okruženju i njegova dugotrajnost je jedna od glavnih karakteristika ovih bazena. Montira se bez upuštanja u zemlju, a mogu se i lako ukopati. Za vreme sezone promena vode nije potrebna, ukoliko se održava hemijskim sredstvima i  redovno koristi filtracioni uređaj. Bazen može da prezimi sa vodom ispod skimera, zatvorenim uduvačem i prekriven zaštitnim prekrivačem.

Više informacija o bazenima i bazenskoj opremi možete saznati u našim specijalizovanim prodavnicama: