Prateća oprema za održavanje

Bazen je u današnje vreme postao valjan elemenat udobnosti koji brine o Vašem raspoloženju i zdravlju, koji će Vas zaista oduševiti i preneti Vaše snove u stvarnost.

Ukoliko želite da Vam bazen bude kvalitetno održavan a voda u bazenu uvek spremna za korišćenje, potrebno je određeno vreme i posvetiti pažnju u održavanju, što će Vam pomoći prateća oprema za održavanje.

Najkorisniji rekvizit je mrežica za krupnu nečistoću. Može biti dubinska i površinska.

Dubinska mrežica sa teleskopskom drškom skuplja sve krupne nečistoće po dnu bazena koje ne biste hteli da Vam upadne u sistem za filtrarciju.

Plitka mrežica se koristi za sve nečistoće po površini vode na primer lišće, insekte i ostalu nečistoću koja upada u bazen.

Na nedeljnom nivou porodične bazene je potrebno usisavati specijalnim usisivačem za bazene.

On se sastoji od usisne četke, teleskopske drške ili rukohvata i creva odgovarajuće dužine.

Usisivač radi na dva različita principa:

Jedna vrsta usisivača se koristi sa sistemom preko baštenskog creva i pritiska koju pravi voda iz gradskog vodovoda. Pritisak vode ulazi kroz usisnu četku i pritiskom podiže prašinu sa dna bazena i ubacuje ga u posebnu filtersku vrećicu. Nakon usisavanja potrebno je vrećicu isprati ili je zameniti sa čistom.

Drugi princip je usisivač koji radi po sistemu postojeće filterske jedinice koja već svakako filtrira vodu u bazenu. Crevo od usisivača se priključuje na skimmer ili usisnu diznu na zidu bazena i uz pomoć vakuuma prašina sa donje strane usisne četke ulazi preko creva u filtracioni uređaj.

Nakon usisavanja potrebno je isprati filtracioni uređaj.

Od pratećih rekvizita koristimo i četke za alge koje nam pomažu u redovnom čišćenju stranica bazena. Dobro je i nedeljno ribanje stranica bazena iz razloga što se alge mogu razmnožavati na onim mestima bazena u kojima je slabija cirkulacija vode. To se dešava oko spoja dna bazena i zidova, oko skimera, stepenica itd.

Plutajući dozator za hemikalije se koristi za doziranje sporo otapajućih tableta. Veoma je praktično rešenje jer se u njoj može ubaciti jedna ili više tableta (srazmerno dimenziji bazena). Ona pluta po površini bazena, i lagano otapa tabletu koja se nalazi unutar dozirke. U toplom delu letnjih perioda može se na dnu dozirke povećati zazor tako da je ispiranje tablete jače. Prilikom kupanja plovni dozator je poželjno izvaditi iz bazena i staviti ga sa strane van domašaja dece.

 

Oprema za održavanje bazena

Oprema za bazene - Aquaplan

Oprema za održavanje bazena - Aquaplan

 

 

Celokupnu ponudu opreme za održavanje bazena možete pogledati u našim prodajnim centrima: