WPC kompozitni materijali

EKOPLAN deking

EKOPLAN deking je ekološki materijal napravljen od drvenih vlakana i plastike, izuzetne čvrstoće i kvaliteta. Napravljen je da godinama stoji na otvorenom prostoru.

Korišćenje plastike omogućava otpornost na vodu i sve vremenske neprilike, a kombinovano sa drvenim vlaknima dobija se svojstvo slično drvetu, što omogućava lako sečenje i obradu nalik običnim drvenim daskama.

EKOPLAN deking je sastavljen od 50% polietilena i 50% drvenih vlakana. U normalnim uslovima eksploatacije garancija na ovaj deking je 15 godina. 100% je otporan na vlagu i ne zahteva nikakvu dodatnu obradu i zaštitu.

Drveno-plastični kompozitni deking poseduje UV zaštitu, ali imajte u vidu da tokom vremena boja može malo izbledeti. Ovo je normalna pojava i ne podleže garanciji.

EKOPLAN deking je detaljno testiran na prisustvo termita. Osim toga, proizvodnja ovog dekinga zahteva da se materijali u procesu proizvodnje zagrevaju na temperaturu od 190 do 230 stepeni. Ovo osigurava 100% odstranjeno prisustvo buba, njihovih jaja ili štetnih mikroorganizama.

Deking je napravljen od skoro 100% recikliranog materijala. Za izradu ovog dekinga nije posečeno nijedno drvo. Drvo za izradu potiče od preostalog drveta korišćenog u izradi drugih drvenih proizvoda. Reciklirani polietilen potiče iz velikih industrijskih postrojenja kao ostatak pri izradi drugih proizvoda od plastike.

EKOPLAN deking se nakon isteka svog životnog veka može ponovo reciklirati i to ga čini 100% ekološkim proizvodom.

Dimenzije i boje:

  • Ekoplan podovi se prave u dve dimenzije i tri boje.
  • Boje u ponudi su nature woodred cedargranite.
  • Dimenzije jedne daske su 150 x 25 x 2200 mm i 135 x 25 x 2400 mm (u ovoj dimenziji je dostupna samo boja red cedar).

Za više informacija u vezi sa određenim proizvodom, posetite naš web shop.