Vesti

Upotreba hemikalija u bazenima

Četvrtak, 25. mart  2021.

Vodu u bazenu je neophodno kontrolisati i kondicionirati hemikalijama. Za vreme letnjih perioda, kao i usled intezivnog korišćenja bazena, treba povećati količinu hemikalija kako bi voda ostala čista i higijenski ispravna. Bazenska voda će biti čista i prozirna samo ako su sastojci u hemijskoj ravnoteži.

Zahvaljujući hloru možemo plivati u vodi bez mikroba, kao što su Esherichia coli, koja može izazvati probavne smetnje. Pored dezinficijensa kao što je hlor, vlasnici bazena takođe dodaju hemikalije za kontrolu pH, alkalsnosti i tvrdoće vode.

Hlor koji se koristi za dezinfekciju bazena retko je prisutan kao elementarni hlor, obično se dodaje kao deo složenijih molekula kao što su hipohloriti koji sadrže vodonik i kiseonik ili izocianurati koji sadrže ugljenik, azot i kiseonik.

Vlasnici bazena, najverovatnije će koristiti oblik hlora poznatiji kao trihlor, jer se sporo i ima visok sadržaj hlora i jednostavan je za upotrebu.

 

Hlorisana jedinjenja nisu jedina opcija za dezinfekciona sredstva prve linije. Jedinjenja koja sadrže brom i koja generišu hipobromnu kiselinu, takođe se mogu koristiti za eliminisanje patogena ( češće se koriste u vrućim kadama nego u bazenima, jer je brom stabilniji od hlora na visokim temperaturama ).

Noviji sistemi bazena preduzimaju dodatne korake da bi ubili mikrobe otporne na hlor. Pojedine mikrobe je teško uništiti hlorom, u takve svrhe postalo je popularno ultraljubičasto zračenje u sistemu filtracije. Korišćenjem UV zračenja ne znači prestanak korišćenja hemikalija ( UV ne predstavlja dobro samostalno sredstvo za dezinfekciju ). Mikrobi koje plivači unesu u vodu nisu efikasno eliminisani ako je UV metoda jedina metoda koja se koristi. UV lampe smanjuju potrošnju hemikalija za bazensku vodu.

Dezinficijensi za bazene rade optimalno kada je pH vode između 7,2 i 7,8.

Dezinfekcijskim sredstvom nazivamo onu hemikaliju koja uništava ili neutralizuje mikroorganizme u vodi bazena. U bazenima treba održavati takvu količinu aktivnog slobodnog hlora, da ne bude škodljiv po zdravlje kupača. Idealna sadržina aktivnog hlora je 1-1,5 mg/l. U slučaju male dece i osoba osetljivijih na hlor, preporučuje se upotreba sredstava za dezinfekciju sa kiseonikom ( pri ovom postupku dezinfekciju vrši aktivni kiseonik ).

U bazenima je i pored upotrebe dezinficijensa i filtera, moguće stvaranje algi. Najbolji metod dezinfekcije u prevenciji stvaranja algi jeste da se održava količina od najmanje 1-3 mg/l hlora ili 2-4 mg/l broma. Ako se nivo dezinficijensa znatno smanji, dovoljno je 12 sati da bazen preplave zelene alge. Ovo nazivamo cvetanjem algi. Cvetanje zelenih algi se može potpuno obustaviti dodavanjem količine hlora veće od prosečne, do nivoa 3 mg/l slobodnog hlora. Glavna funkcija algicida je sprečavanje stvaranja algii. Čak i kada u vodi uopšte više nema hlora, algicid efikasno uništava velike količine algi.

Filter ne može da prečisti sitne kaloidne čestice koje plutaju u vodi bazena, kao što su npr. alge. Bazenska voda će od tih materija postati poput opala i može se pročistiti samo pomoću sredstava za bistrenje ( flokulacija ). Sredstva za stvaranje pahulja ( flokulanti ), spajaju sitne čestice u veće pahulje, koje se potom zadržavaju na filteru. Ovaj proces spajanja čestica, kada se dimenzije čestica nekoliko puta uvećaju, a potom natalože na dnu bazena, nazivamo flokulacijom.

 

Da bi voda u bazenu bila adekvatnog sastava i dovoljno dezinfikovana, potrebno je proveriti koncentraciju različitih hemijskih materija u njoj. Danas je lako proveriti hemiju u bazenu, zahvaljujući lako dostupnim test trakama i setovima koji vam govore, koliko je u to vreme voda u Vašem bazenu hemijski uravnotežena. Merenje materija u vodi vrši se upoređivanjem boja. Brojčane vrednosti se iskazuju stavljanjem indikatora u uzorak, koji menja boja u zavisnosti od koncentracije date hemijske materije. Potrebno je uporediti boje uzroka/indikatora sa referentnom skalom boja, datoj u štampanom ili tečnom obliku.

U našem asortimanu možete naći veliki izbor opreme za kontrolu vode. Kompletnu ponudu hemikalija za bazensku vodu, možete pogledati na našem sajtu.
https://aquaplanshop.rs/hemikalije-za-bazene

Porodični montažni bazeni AZURO

Četvrtak, 25. mart  2021.

Porodični bazeni Azuro, postali su veoma popularni i traženi bazeni poslednjih nekoliko godina. Idealni su za kupce koji traže brzo i jednostavno rešenje za leto. Bazeni Azuro su vrlo pristupačni bazeni, koje svako može priuštiti u svom dvorištu. Prednosti ovih bazena su niska cena i laka montaža ( za koje je potrebna prethodna priprema terena ).

Instalacija ovih bazena je vrlo jednostavno, mogu se instalirati na površinu zemlje, a mogu biti i ukopani ( delimično ili u potpunosti ). Zid ( oplata ) bazena je izrađena od nerđajućeg čelika. Oplata nije podložna koroziji, ima dekorativni premaz koji oponaša drvo, a PVC folija koja se postavlja u bazenu nije podložna UV zračenju. Bazeni Azuro dobro podnose zimske vremenske uslove, te se s toga tokom zime ne demontiraju i ne sklanjaju, već se spremaju za zimu u skladu sa instrukcijama.

Prednosti čeličnog zidnog bazena Azuro ( Wood oplata ) :

  • Jednostavnost i brzina ugradnje
  • Mogućnost samoinstalacije bazena
  • Tokom zimskog perioda nije potrebno demontirati bazen
  • Pogodan za transport
  • Snažan i pouzdan dizajn
  • Dug životni vek upotrebe
  • Mogućnost zamene unutrašnje PVC folije
  • Mogućnost ugradnje dodatne opreme
  • Nisu potrebni složeni i skupi građevinski radovi

Azuro bazeni su visokokvalitetni i ekonomični bazeni, savršeni za Vas i Vašu porodicu. U našoj ponudi imamo bazene različitih dimenzija, dubina, boja lajnera.

pZa više informacija, posetite naš sajt https://aquaplanshop.rs/

Klizni poklopac za bazene

Subota, 08. jun  2019.

 

* Klizni poklopci su veoma pogodni za skrivanje tehničkih soba...
* Jednostavni klizni mehanizam Vam obezbeđuje lagan pristup tehničkim sobama.

 

Prilikom izbora bazena koji bi odgovarao Vašim potrebama morate voditi računa o mnogim stvarima. Od izbora lokacije u dvorištu,ili prostorije u kojoj će se naći bazen pa sve do izbora adekvatnog mozaika I svega što će uticati na Vaš enterijer ili eksterijer. Kompanija Aquaplan je jedna od kompanija koje vode računa o svim tehničkim I vizuelnim detaljima, I upravo zbog toga smo tražili, I pronašli rešenje za tehničke sobe I za njihovo “utapanje” u ambijent.Klizni poklopac
Podizno-klizni poklopac predviđen za ispunu keramikom, kamenom ili deckingom, bez vidljivih mehanizama za otvaranje. Proizvodi se u različitim standardnim dimenzijama, a prema zahtevima kupaca I drugih dimenzija. Klizni poklopac je izuzetno pogodan za tehničke sobe jer se savršeno uklapa uz ambijent. Klizni poklopac omogućava otvaranje šahta bez vađenja poklopca I njegovog odlaganja sa strane, poklopac ostaje pričvršćen na okviru u stabilnom,otvorenom položaju sa ciljem lakšeg otvaranja teških ili velikih poklopaca. Proizvodi se u različitim standardnim dimenzijama, a prema zahtevima kupaca i u drugim dimenzijama. Materijal izrade je nerđajući čelik (inox), kvalitet AISI 304. Poklopac se strandardno isporučuje s limenom podnicom i ručkom sa točkovima za otvaranje i zatvaranje. Klizni poklopac se odvaja od okvira čime se upotrebni prostor za rad povećava do maximuma. Okvir poklopca ima žljeb za prihvat vode koja prolazi kroz fugu s cevčicom za odvod vode na dnu.

 


Vizuelni benefit korišćenja kliznih poklopaca

 

Ukoliko ste već bili spremni da odvojite značajniju sumu novca za izgradnju bazena, onda bi definitivno trebali to isto da uradite za naše sliding poklopce koji će vam upotpuniti priču I uneti vizuelni balans,finalnu tačku na celokupnu investiciju. Kao što možete videte iz datih slika, stavljen je akcenat na vizuelno jedinstvo. Poklopce možete ispuniti kojim god materijalom želite, da li je to decking, ili dekorativni kamen, I na taj način kamuflirati poklopac. Sitnice su ono što svima zapada za oko, tako da je to bio veliki problem kod tehničkih soba do sada, I do njihovog skrivanja.
Aquaplan je kompanija koja misli na sve aspekte poslovanja, tako da nam vizuelne finese nisu strane. Aquaplan Vam nudi jedinstveno i funkcionalno rešenje za Vaše tehničke sobe i ostale prostorije u kojima bi ovi klizni poklopci savršeno bili uklopljeni.

 

 

Aquaplan prodaja opreme za bazene i saune Zrenjanin - adresa prodavnice Branka Ćopića 1. Radno vreme od 8-16h.

Aquaplan prodaja opreme za bazene i saune Novi Sad - adresa prodavnice Partizanska 40. Radno vreme od 10-16h.

Aquaplan prodaja opreme za bazene i saune Beograd – adresa prodavnice Zrenjaninski put 98P. Radno vreme od 10-16h.

Tople kupke

Subota, 08. jun  2019.

 

Opširnije o toplim kupkama


 


Da bi ste napravili pravi izbor morate znati gde ćete staviti Vašu toplu kupku, da li u Vašem domu ili u dvorištu, ili možda čak u letnjoj kolibi? Takođe je još jedna stvar izuzetno bitna, ko će biti krajni korisnik drvene bačve,sve ostalo je pitanje ukusa

Kod kućeKada instalirate toplu kupku kod kuće, to obično znači  da ćete je redovno koristiti. U tom slučaju je izuzetno važno izabrati jaku peć za brzo zagrevanje vode. Takođe imate mogućnost izbora kompozitnih panela,kao spoljnih materijala koji ne zahtevaju nikakvo održavanje  i mogu se lako prati. Na vrhu možete da instalirate sistem za filtriranje, i da koristite hemikalije kao  što je hlor ili aktivni kiseonik za čišćenje i čuvanje vode duže vreme

 

 

U letnjoj kolibiKada instalirate drvenu bačvu u u Vašem letnjikovcu, onda ćete je koristiti uglavnom kada ste na odmoru,ili u svojim vikend posetama. U ovom slučaju možda Vam neće biti potreban sistem za filtriranje ukoliko kolistite toplu kupku samo povremeno. Vodu možete redovno obnavljati i ponovo koristiti  za zalivanje biljaka i cveća.
Hemikalije će Vam pomoći da voda ostane čista duže vreme. Postoje dve vrste proizvoda, jedan je sačinjen od aktivnog kiseonika dok je drugi sačinjen od hlora. Prva vrsta proizvoda ( sa aktivnim kiseonikom ), je glatkiji i pogodniji sa porodicu sa decom. Drugi sa hlorom je efikasniji, ali zahteva a budete oprezniji sa dozom.


Kako brzo i lako zagrejati Vašu toplu kupku?Ako želite da brzo i lako zagrejete svoju toplu kupku, jednostavno sledite nekoliko naših saveta u nastavku i bićete veoma zadovoljni rezultatima. Preporučujemo Vam da za početak iskoristite malo i suvo drvo koje će Vam obasjati peć. Započnite punjenje Vaše peći do pola maksimalne zapremine. Postavite gorivo na sam vrh drva, tako da se vatra širi ka dole, što dovodi do čistijeg i efikasnijeg sagorevanja. Ovo će takođe smanjiti količinu štetnih malih čestica koje se oslobađaju vatrom.

 

Za lakše osvetljenje predlažemo upotrebu vatrenih startera, kao što su gorionički parafinski paketi. Ukoliko koristite tečnost za upaljač, obavezno sledite uputstvo za tečnost. Nikada nemojte paliti vatru koristeći tečnost koja nije za tu svrhu. Kada se vatra pojača dodajte komade drveta na svakih 15-ak minuta po Vašoj slobodnoj proceni koliko je potrebno. Prilagodite ulaz vazduha grejača prema vrsti i veličini ogrevnog drveta. Ovo će smanjiti količinu dima koji proizvodi grejač.


Zagrejavanje peći i vode


 


Da biste zagrejali svoju toplu kupku sa maksimalnom efikasnošću, obavezno održavajte požar u grejnom okruženju tokom celog grejanja. Za vreme zagrevanja, kadica sama treba da bude pokrivena kako bi se ograničilo isparavanje toplote. Tokom grejanja izmerite temperaturu vode otprilike svakih 20 minuta, i vodite računa da povremeno mešate vodu. Kada temperatura vode dostigne 32 stepena Celzijusa, počnite da smanjujete broj drva koji se dodaju u isto vreme da biste sprečili pregrevanje. Ako želite da održavate konstantnu temperaturu, možete zadržati malu vatru u peći. Preporučljivo je da otvorite poklopac oko 5 minuta pre nego što uđete u kupku da bi se omogućilo da se voda slegne. Iz razloga sigurnosti i isparavanja toplote, poklopac se mora zatvoriti što je pre moguće nakon kupanja, posebno ako nameravate koristiti kadu sledeći dan. Ispraznite pepeo posle svake upotrebe da biste sprečili da rešetke ili klizači vazduha budu pokriveni pepelom,jer će to znatno skratiti njihov radni vek.

 

quaplan Vam nudi tople kupke vrhunskog kvaliteta i modernog dizajna, kao i propratni materijal za iste. Na našem e-shopu možete pronaći tople kupke „Woody L,M i XL“. Prilikom uvoza i transporta one su već sastavljene fabrički i spremne za prvo kupanje. Jedino što treba da uradite jeste da stavite kamin i samim tim ste uštedeli veliko vreme. Karakteristika ovog bureta je termički obrađeno drvo od kojeg je napravljena. Ovakva topla kupka posle prvog sastavljanja nije potpuno suva i drugi put ju je potrebno preći određenim premazom. Za ovu Thermowood toplu kupku nudimo novu generaciju TUBE peći koja je napravljena odaluminijuma i nominalne jačine od 40 kW. Ova peć ima više mogućnosti od tradicionalnih peći počevši od regularno dostupnih vrata, ložišta i kućišta za pepeo. Lakše je koristiti ovu peć nego Slivnik sa čepom, koja bi trebala da se poveže sa 50 mm standardnom kanalizacijom

Aluminijumska TUBE pećka, nominalne vrednosti 40 kW 2 m prohromski dimnjak, sa zaštitom lupe oko samog bureta
U cenu nije uključena sledeća oprema: Prekrivka, Thermowood panel Thermowood ram za 6 boca za piće Thermowood stepenik za ulazak


Ponudu opreme za tople kupke  možete pogledati u našim maloprodajama u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Prodaja opreme za tople kupke Zrenjanin - adresa prodavnice Branka Ćopića 1. Radno vreme 8-16h.
Prodaja opreme za tople kupke Novi Sad - adresa prodavnice Partizanska 40. Radno vreme 10-16h.
Prodaja opreme za tople kupke Beograd - adresa prodavnice Zrenjaninski put 98P. Radno vreme od 10-16h.

Bio saune

Subota, 08. jun  2019.

 

 

Bio sauna je moderna alternativa finskoj sauni i dizajnirana je da bude pogodnija ljudima kojima ne prijaju visoke tem
perature u kombinaciji sa suvim vazduhom. Bio sauna je sauna sa vlažnom atmosferom i maksimalnom temperaturom od 50/60°C  i vlagom u rasponu od 60/70%. Da bi se postigla ova posebna sredina u saunu mora biti ugrađena posebna Harvia Vega Combi peć. Aquaplan Vam nudi širok izbor peći za kombinovane saune, ponudu možete pogledatzi
ovde. HARVIA Vega Combi predstavlja pravo iskustvo za Vaša čula. Ona Vam može pružiti visoki stepen užitka i možete odabrati da li želite da je koristite kao finsku saunu, kao vlažnu saunu, bio saunu ili aroma saunu. Ovu peć bi trebao odabrati svako ko voli vlažnu i aromatičnu atmosferu. Za ovu sauna Kombinovanu peć koristimo odvojenu digitalnu komandu Harvia Griffin CG170C ili Harvia C105s Combi. Za automatske modele potrebno je dovesti vodu sa zasebnim automatskim ventilom.Prilikom odabira sauna peći potrebno je obratiti pažnju na sledeće elemente:

- Ako su zidovi i plafon saune sadrže neizolovane kamene ili staklene površine, potrebna je peć jače snage;
- Za svaki neizolovani kvadratni metar u sauni, kod izračunavanja jačine peći,
dodaje se 1,2 m3 na zapreminu saune;
- Ako je unutrašnji zid saune napravljen od neizolovanih drvenih oblica, kod izračunavanja jačine peći, potrebno je dodati 1,5 m3 na zapreminu saune;
- Neophodna je dobra izolacija zidova i plafona saune;
- Potrebno je obratiti pažnju na ventilaciju saune;
- Efikasna cirkulacija vazduha omogućava čist vazduh u sauni;

Razlika između turskog kupatila ( sa vlažnošču do 100% ), standardnih finskih sauna i bio sauna jeste u tome što u bio saunama postoji balans i ravnoteža između maksimalne temperature i količine vlažnosti vazduha koja se nalazi u samoj sauni, upravo to je razlog velikog komfora koji Vam pruža korišćenje bio saune. Bio saune su uglavnom pogodne za žene koje slabo tolerišu visoke temperature i sve one koje pate od niskog krvnog pritiska, proširenih vena i krhkih kapilara. Kontraindikacije u bio saunama su iste kao i u tredicionalnim saunama. Sauna i bio sauna se ne preporučuje trudnicama, novorođenčadima, ljudima sa teškim venskim bolestima ili bolestima bubrega, sa teškim neurološkim i mentalnim poremećajima, povredama i sl.  U prisustvu različitih bolesti ili u slučaju sumnje, savetuje se da se konsultujete sa lekarom. Bio sauna ima trostruki značaj. Bio sauna ( balans između
temperature i sadržaj vlage ), ali može biti samo sauna (maksimalna temperatura 100/110°C), takođe može biti okruženje visoke pare, slično parnom kupatilu. Upravljačkim jedinicama „Harvia Griffin CG170C“ ili „Harvia C105s Combi“ možete podići temperaturu i smanjiti količinu vlage ukoliko želite ugođaj obične saune.
Kontrolne jedinice mogu kontrolisati:

Temperaturu saune ( 40 do 110° C )
Vlažnost vazduha ( od 20% do 70% )
Vreme rada ( od 1 do 12 sati )
Vreme predizbora ( 1 do 12 sati )
Sauna rasvetu
Ventilator saune ( isključivo za velike saune )
Bio saune takođe imaju pozitivne prednosti i za zdravlje kože.
Koža se čisti od toksina, neželjenih masnoća i kiselina: svi ovi faktori koji čine neprozirnost kože se uklanjaju znojenjem, čije delovanje je izazvano mešanjem vlage i toplote. Intenzivan protok krvi i metabolizam predstavljaju najzdravije efekte za podizanje temperature kože. Krvni sudovi se otvaraju, zbog topline saune, i puštaju srce da kuca brzo i bez preopterećenja. Toplota prouzrokuje širenje pora  i eliminišu se toksini tako da koža postane svetlija i gipkija.
Sauna ima pozitivne efekte na zdravlje tela. Neurovegetativni sistem se stimuliše poboljšanjem metabolizma. Zahvaljujući toploj klimi u sauni, termoregulacija se stimuliše tako da se telo prilagođava okolini. Glavna aktivnost saune je regulisanje i olakšavanje prirodnih aktivnosti tela. Zato ljudi sa visokim krvnim pritiskom, nakon saune, primećuju sam pad krvnog pritiska, dok osobe koje pate od niskog pritiska imaju koristi od ovog tretmana. Za ljude koji pate od visokog pritiska i drugih srčanih oboljenja, neophodno je izbegavati hladno kupanje tokom vremena hlađenja. Osim toga, sauna utiče na naš unutrašnji sistem tečnosti: nakon što se eliminiše kroz proces znojenja, voda se ponovo sakuplja od strane tkiva, što doprinosi očuvanju vaše figure.


Ponudu opreme za saune možete pogledati u našim maloprodajama u Zrenjaninu, Beogradu i Novom Sadu.

Aquaplan prodaja opreme za saune Zrenjanin - adresa Branka Ćopića 1. Radno vreme od 8-16h.
Aquaplan prodaja opreme za saune Novi Sad - adresa Partizanska 40. Radno vreme od 10-16h.
Aquaplan prodaja opreme za saune Beograd - adresa Zrenjaninski put 98P. Radno vreme od 10-16h.

Primena mozaika u kupatilima

Utorak, 04. jun  2019.

Kupatila mogu postati mini banje u kući, uprkos njihovoj veličini, iako veliki prostori nude više mogućnosti. Ipak, od moćne tuš kabine do prostrane kadice, ne smemo zaboraviti jedan vrlo važan aspekt ovog objekta - atmosferu.
Prilikom gradnje kupatila, kvalitetne pločice su uobičajeni materijal za kojima svi teže, ali postoji jedan element koji može podići ceo rezultat na novi nivo - mozaik. Koriste se u terma i drevnim kupatilima, mozaici se odlično uklapaju, savršeno su otporni na vlagu, izdržljivi i predstavljaju efikasno I lepo rešenje. Osim toga, kupatilu daju poseban osećaj luksuza bez obzira na stil i nude mnoštvo rešenja za dugoročnu dekoraciju prostora.

Pogodno kupatilo u elegantnom domu može postati njegova kruna, naročito kada je ukrašena prekrasnim mozaicima koji mogu pokrivati delove ili prostoriju, ili celinu.


Klasična kupatila u francuskom stilu su izuzetno cenjena i predstavljaju favorite kod mnogih dizajnerima enterijera. Karakterišu se raskošnim korišćenjem klasičnih obrazaca, keramike I zidnih panela.
Ako imate sreće da imate prostrano kupatilo sa mnogo svetla uverite se da su vaši elementi besprekorni, klasični i da ima puno cveća i cvjetnih ornamenata. Što se tiče mozaika, može se i postaviti  na podu ili na gornjim delovima zidova i pružiti stariji i rafiniraniji osećaj na prostoru.
Za one koji žele više veličine u svojoj privatnoj banji, italijanske vile su dobra inspiracija. Sa mozaičnim delovima poda i zida koji reinterpretiraju drevne ukrasne delove, ovi prostori postižu bezvremenu, kraljevsku atmosferu i uzimaju vašu rutinu u čitav novi svet.
Plava je neizbežna kada govorimo o mediteranskom dizajnu, ali postoje obrasci koji se takođe dobro mešaju. Sa terakotnim podom, plavim mozaičnim zidovima i različitim bijelim i plavim pločicama, kupatilo može postati mesto za uobičajeno uživanje, savršeno dopunjeno kopčama prirodne kozmetike. Detalji cvetnog mozaika savršeno dopunjuju prostor.

Uz nekoliko izuzetaka eksplicitnih florala ili prilagođenih scena, na mediteranskim kupatilima dominiraju stilizovane pločice. Postoji bezbroj mogućnosti za dizajniranje prostora za kupatilo koji izaziva osjećaj antike, sjaja i prestiža.

Mnogi će se složiti da nema ničeg luksuznije od zlata. Pozlaćeni elementi su uobičajeni u kućnom dekoru, obično se nalaze u okvirima slike ili u malim akcentima, čineći unutrašnjost privlačnijom i prefinjenijom. Prelazak sa zlatom ne mora da klizi u kič, sve dok su druge boje i akcenti ozbiljno srušeni i kontrolisani. Naprotiv, postoji sofisticiranost koja može postići samo ovu plemenitu nijansu.


 


Napomena:


 


Ugradnja staklenog mozaika koji je zalepljen na mrežici I papiru se razlikuje.  Kod vlažnih prostora isključivo se koriste mozaici koji su zalepljeni na papiru sa prednje strane, dok se mozaik koji je kaširan sa zadnje strane mrežicom koristi se u uslovima u kojima on nije izložen kontinuiranom vlagom.

U našoj ponudi možete naći veliki broj različitih skala boja, ne računajući mešane boje:
- STANDARD stakleni mozaik dimenzija 20 x 20 mm. Razmak između fuga je 2 mm.
- EXTRA stakleni mozaik dimenzija 10 x 10 mm koristi se za slike od lomljenog stakla i unutrašnju dekoraciju zahtevnih površina.
Možemo ponuditi:
- originalne mozaike sa procentualnom količinom izmešanih boja
- sfumature sa izraženom gustinom mozaika na bilo kojoj visini
- ukrasne dekoracije i bordure u bilo kojoj boji i u preko 100 različitih dezena
- grafičke slike izrađene sa mozaik kockama od standardnog ili lomljenog mozaika (kompjuterska obrada)
Na sledećim linkovima možete pogledati naše kataloge:
Da bi pogledali naš Elegance katalog staklenog mozaika, kliknite na sledeći link (Elegance katalog).
Da bi pogledali naš Exclusive katalog staklenog mozaika, kliknite na sledeći link (Exclusive katalog).

Ponudu staklenog mozaika, možete pogledati u našim maloprodajama u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu.

Aquaplan prodaja staklenog mozaika Novi Sad - prodavnica se nalazi na adresi Partizanska 40. Radno vreme 10-16h.
Aquaplan prodaja staklenog mozaika Beograd - prodavnica se nalazi na adresi Zrenjaninski put 98P. Radno vreme 10-16h.
Aquaplan prodaja staklenog mozaika Zrenjanin - prodavnica se nalazi na adresi Branka Ćopića 1. Radno vreme 8-16h.
<<  < Nazad 1 - 6 od 111 Napred >  >>